Túráink

Lovaglásaink során két féle túrát szervezünk: vonaltúrát, mely során nagyobb területeket tudunk bejárni, illetve csillagtúrákat, melyeken a környék egy-egy jellegzetes látványosságát megtekintve, estére visszatérünk a Platános Kúriába.

18575761_1677446759217690_700793888_o

Vonaltúrák

Minden ilyen túra során egy-egy jellegzetes tájegységet keresünk fel.

Tisza túra

Itt a Tisza ártereit barangoljuk be. Úsztatjuk lovainkat a folyóban,végiglovaglunk a tiszatöltésen,majd egy kis kompozással eljutunk a Mártélyi Tájvédelmi Körzetbe, ahol 2 éjszakát töltünk el. Strandolhatunk a mártélyi Tisza holtág hűsítő vizében, ehetünk egy finom halászlét, a helyi halászok által frissen fogott halakból.

Bugac túra

A homokhátság érintetlen rétjein,erdőin keresztül lovagolva felkeressük az egyedülállóan gyönyörű bugaci ősborókást. Megszállunk az árvalányhajas pusztán található autentikus tanyaépületek valamelyikében. Megízlelhetjük egy-két nap erejéig a csikósok szabad pusztai vágtázásait,ehetjük ételeiket,megbeszélhetjük a világ -nagy-dolgait a parázsló tábortűz fényénél. hazafelé eltölthetünk egy pihentető napot az alföld egyik legszebb termál és élményfürdőjében Kiskunmajsán,majd egy utolsó nekifutással visszatérünk a Platános Kúriába.

Túra Rúzsa Sándor nyomában

Igazi embörtpróbáló túránk a hírös betyár, Rúzsa Sándor portyázásait nyomon követő délvidéki lovaglásunk. Ezen túránk során elkalandozunk az akác és fenyves erdőkkel tarkított délalföldi tájon egészen az országunk déli határáig. mindvégig a lovaglásra legalkalmasabb terepeken vágtázva,megismerve ezt a tanyavilágáról is méltán híres vidéket. Lehetőség van egy napot eltölteni a mórahalmi fürdőben,ahol a különböző hideg és meleg vizes medencék,illetve kényeztető masszázs várja a fáradt lovast.

Természetles túracsomag

  • Barangolás a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzetben
  • madárles a sándorfalvi tavaknál
  • dámvadcsorda látogatása Pusztaszeren
  • lovaglás a történelmi Dongér-főcsatorna mentén a Tiszához

Tartalmaz napi 4-8 óra tereplovaglást és magyar vagy angol nyelvű idegenvezetést.

Fesztivál túrák

Valamely környékbeli rendezvény programjához csatlakozva lovagolunk el a helyszínre:

Ilyen rendezvények lehetnek:

  • a Bugacon évente megrendezett Kurultáj- Magyar törzsi gyűlés
  • Kéktó Fesztivál Hódmezővásárhely
  • az ópusztaszeri emlékparkban megrendezésre kerülő Nyílzápor
  • Szeri Búcsú Ópusztaszer
  • Túra a Nyeregszemlére

Több napos túráink minimum 5 fő jelentkezése esetén indíthatóak.