Gasztronómia

A gasztronómiában is, mint a kúria egész szellemiségében ötvözni kívánjuk a klasszikus, még természetes alapanyagokból építkező konyhát, a mai, modern trendeken alapuló étkezési kultúrával. Nálunk békésen megférnek egymás mellett a múlt századi búbos kemencében készült sültek, és a XXI. század kulináris újításainak megfelelő fogások.

Berze Dini Séf különös odafigyeléssel készíti az évszak, és a környék nyújtotta alapanyagokból különleges tányérjait.

A kúria fűszerkertjében megtermett növények (bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, metélőhagyma, menta, paradicsom) jól kiegészítik a helyi gazdáktól beszerzett alapanyagokat.

A hely szellemének megfelelően italokból is saját készítésű szörpöket, és a család balaton-felvidéki szőlőbirtokáról származó fehér- és vörösborainkat, jófajta gyümölcs pálinkáinkat kínáljuk fogásaink mellé.

A gazdag reggelikhez elengedhetetlenek saját készítésű lekvárjaink, húsárúink, illetve a környező tanyavilágból beszerzett zöldség, gyümölcs, különböző ízesítésű sajtok széles választéka.